코리아헤럴드 등 "쿡맨 신제품" 보도(2012. 7. 13. 7면)
쿡맨로스타
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2012.07.13 10:27
Cookman releases new health-friendly products
Cookman, the Korea-based maker and distributor of the world’s first infrared-ray electric roasting pan, released its two new products “Cookman Premium S-II” and “Cookman New Silver S-II” this month.
The two new products are equipped with some upgraded functions including a three-level control on fire intensity in which the user can adjust the heat level for personal taste. It also emits less smell or smoke while cooking than normal pans, ensuring both flavor and health, according to a company report.
The two new products are equipped with some upgraded functions including a three-level control on fire intensity in which the user can adjust the heat level for personal taste. It also emits less smell or smoke while cooking than normal pans, ensuring both flavor and health, according to a company report.
Previous research has shown that carcinogen ― a noxious substance that causes cancer ― is given off while the meat burns. According to a 2007 study by the American Association for Cancer Research, once meat or fish is cooked at 400 degrees Celsius or higher, carcinogenic substances such as heterocyclic amines and cyclic hydrocarbons may occur, increasing the risk for cancer.
Cookman has invented products eliminating such problems. Using the combination of an infrared-ray lamp and hardwood charcoal, the roasting pan prevents meat from burning, said a company official.
The company currently exports its products to about 30 countries including the United States and Australia. It is receiving positive feedback from Korean and Japanese restaurants abroad.
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쿡맨 "숯불 맛 더 좋아졌어요"
참숯전기로스터 신제품 '프리미엄S-Ⅱ·뉴실버S-Ⅱ' 출시
안진영기자 js1123@sphk.co.kr
- 입력시간 : 2012.07.12 10:56:25
- 수정시간 : 2012.07.12 18:17:56
세계 최초로 참숯을 이용한 원적외선 전기로스타로 발명 특허를 내어 생산, 판매하고 있는 한국디지털로스타(대표 김진석)는 신제품인 '쿡맨 프리미엄S-II' 와 '쿡맨 뉴실버S-II' 을 출시했다고 밝혔다.
이번에 출시한 "쿡맨 프리미엄S-II" 와 "쿡맨 뉴실버S-II" 제품은 기존 1단계의 숯불 맛 기능을 3단계(강, 중, 약)로 업주나 고객의 입맛에 맞도록 조절할 수 있는 조절기능을 갖추고 여러 기능을 업그레이드 했다.
이번에 출시한 "쿡맨 프리미엄S-II" 와 "쿡맨 뉴실버S-II" 제품은 기존 1단계의 숯불 맛 기능을 3단계(강, 중, 약)로 업주나 고객의 입맛에 맞도록 조절할 수 있는 조절기능을 갖추고 여러 기능을 업그레이드 했다.
이에 따라 연기나 냄새가 전혀 없이 업소에 따라 숯불 맛의 강도를 조절하여 고객의 취향에 맞는 구이 맛을 선보인다. 연기와 냄새가 많이 나는 숯불이나 가스를 사용하는 업소나, 일반적인 전기로스타를 사용하는 업소에 비해 고객에 대해 맛과 건강을 동시에 만족 시켜줄 것으로 기대된다.
특히 고기를 구울 때 잘못 구워 태우면 발암물질이 생성된다는 사실에 착안, '쿡맨'은 이러한 문제점을 발명 특허로 해결했다.
회사 관계자는 "저탄소 녹색 친환경 에코그린 제품인 원적외선 참숯 전기로스타 '쿡맨'은 원적외선 램프와 순수 참숯이 결합돼 냄새와 연기 없이 숯불구이 맛을 내준다. 특히 고기를 전혀 태우지 않기 때문에 맛과 건강을 동시에 만족시켜 주는 친환경의 에코그린 제품이다"라고 말했다.
특히 고기를 구울 때 잘못 구워 태우면 발암물질이 생성된다는 사실에 착안, '쿡맨'은 이러한 문제점을 발명 특허로 해결했다.
회사 관계자는 "저탄소 녹색 친환경 에코그린 제품인 원적외선 참숯 전기로스타 '쿡맨'은 원적외선 램프와 순수 참숯이 결합돼 냄새와 연기 없이 숯불구이 맛을 내준다. 특히 고기를 전혀 태우지 않기 때문에 맛과 건강을 동시에 만족시켜 주는 친환경의 에코그린 제품이다"라고 말했다.
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한국디지털로스타(대표 김진석)가 최근 신제품 ‘쿡맨 프리미엄S-II’와 ‘쿡맨 뉴실버S-II’를 전격 출시했다.
장착된 참숯에서 목초액과 목타르 성분이 분출돼 육류에 숯불 고유의 풍미를 덧입히게 된다.
이번에 출시된 두 제품은 기존 1단계뿐이던 ‘숯불맛 기능’을 3단계(강ㆍ중ㆍ약)로 늘렸다. 입맛에 맞춰 숯
이번에 출시된 두 제품은 기존 1단계뿐이던 ‘숯불맛 기능’을 3단계(강ㆍ중ㆍ약)로 늘렸다. 입맛에 맞춰 숯
불 맛의 강도를 조절할 수 있게 된 셈이다. 연기나 냄새가 전혀 없다는 것도 ‘쿡맨’의 장점이다.
숯불이나 가스 등 400도 이상의 고온에 탄 고기는 자칫 암을 유발할 우려가 있다. 그러나 쿡맨은 고기를 전
숯불이나 가스 등 400도 이상의 고온에 탄 고기는 자칫 암을 유발할 우려가 있다. 그러나 쿡맨은 고기를 전
고 있다. 송응철기자